Voorkom bosbranden, stop met roken!

Nederland is schaars aan bomen en bossen. De natuur in ons land lijkt steeds verder te moeten wijken voor nog méér huizen, kantoren, bedrijven en (snel)wegen.

Snus kan bosbranden voorkomen

De bos- en natuurgebieden in Nederland moeten daarom beschermd worden tegen bijvoorbeeld onnodige, allesvernietigende branden. Het gebruik van Sterke Pouches snus kan de kans op branden in natuurgebieden enorm verminderen wanneer we bedenken dat de meeste bos- en natuurbranden ontstaan door het achteloos weggooien van smeulende sigarettenpeuken. De dosis nicotine in Sterke Pouches staat ongeveer gelijk aan de hoeveelheid nicotine die zich in twee sigaretten bevindt. Veel ex-rokers gebruiken nu snus om aan hun nicotinebehoefte te voldoen.

Rookverbod in bos- en natuurgebieden

In bepaalde regio’s van Nederland wordt gedurende de droge zomermaanden een rookverbod in bos- en natuurgebieden afgekondigd. In de Belgische regio Vlaanderen geldt inmiddels een algeheel rookverbod: in de Vlaamse bossen en natuurgebieden mag het hele jaar door niet gerookt worden. Gaat Nederland dit goede voorbeeld volgen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *