Besparen op huisverlichting

De kerstdagen zijn weer voorbij en de gezellige kerstverlichting is opgeborgen voor de eerstvolgende decembermaand. Dus maken we wederom gebruik van onze ‘normale’ huisverlichting.

Energiezuinige huisverlichting

Om onze maandelijkse energierekening binnen de perken te houden gaan we tegenwoordig (milieu)bewust met energie om. Huisverlichting verbruikt over het algemeen meer stroom dan we denken. Daarom is het een slim idee om enkele philips hue gu10 white ambiance – energiezuinige LED lampen – aan te schaffen, zodat het niet nodig is om ‘s avonds bij een miezerig schemerlampje of een brandende kaars te zitten lezen, handwerken of puzzelen om zoveel mogelijk energie te besparen. Vergeleken met gewone gloeilampen zijn LED lampen veel duurzamer en dus beter voor het milieu.

Andere energiebesparende maatregelen

Uiteraard kunnen we ook energiezuinig omgaan met andere energieslurpende huishoudelijke apparaten. Onze droogtrommel, vaatwasmachine, elektrische tandenborstel en haarföhn hoeven we eigenlijk niet eens te gebruiken en zijn dus overbodig. Verder kunnen we wat minder vaak de wasmachine gebruiken. Hetzelfde geldt voor de oven en de stofzuiger.

Milieu en klimaat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *