Duurzame mode

Ieder mens heeft kleding nodig: kleding is een basisbehoefte van de mens. Maar veel mensen kopen voortdurend nieuwe kleren terwijl hun kasten reeds uitpuilen van de outfits. Deze mensen shoppen vaak impulsief: van bewust winkelen is meestal geen sprake.

Chemicaliën

Toch is het algemeen bekend dat de kledingindustrie giftige chemicaliën gebruikt die eventueel in rivieren geloosd worden. Dit gebeurt in landen als China en Bangladesh, waar veel kledingstukken gefabriceerd worden. Onnodig te zeggen dat de geloosde chemicaliën een ongezond milieu achterlaten. Het maakt de mensen en de dieren die er wonen ziek.

Tweedehands kleding

Dit proces kunnen we op drie manieren tegengaan. Ten eerste kunnen we ervoor kiezen om onze kleding tweedehands te kopen. Ook voor onze kroost is er in ruime mate leuke tweedehands kinderkleding te verkrijgen. Laat kleding en andere spullen circuleren, dan hebben meerdere mensen er plezier van!

Milieubewuste mode

Wanneer we liever niet de kleren van iemand anders willen dragen en dus nieuwe kleding prioriteren, dan doen we er goed aan om op zoek te gaan naar duurzame mode. Duurzame kledingstukken zijn gemaakt van biologische grondstoffen of gerecyclede materialen. Ook is er duurzame kinderkleding verkrijgbaar. Het is belangrijk om onze kinderen te attenderen op het feit dat duurzame kinderkleding bijdraagt aan een gezond milieu.

Consuminderen

Een derde manier om milieuvervuiling tegen te gaan is om te consuminderen. Dat betekent dat we slechts kledingstukken kopen wanneer we die ook echt nodig hebben en dat we de kleding kopen waarvan we houden, opdat we weten dat we de aangekochte kleren vaak zullen dragen. We hebben allemaal wel een paar favoriete outfits die we het liefst dragen. De resterende kleding dient vaak enkel als kastvulling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *