Milieubewust leven

Er zijn al heel veel mensen die redelijk milieubewust leven. Zij scheiden hun afval, verbruiken minder energie en doen aan recyclen. Soms liggen de id

Er zijn al heel veel mensen die redelijk milieubewust leven. Zij scheiden hun afval, verbruiken minder energie en doen aan recyclen. Soms liggen de ideeën om milieubewuster te leven voor de hand, maar ben je zo gewend aan de normale gang van zaken dat je het niet eens ziet.

Milieubewust boodschappen doen

Neem bijvoorbeeld het boodschappen doen. De huidige generatie is opgegroeid met het normale beeld van ieder product in een eigen verpakking. Die verpakking krijg je er gewoon bij. Dit is ooit zo gegroeid omdat het hygiënischer en gemakkelijker is, maar het is niet milieubewust. Daarbij hebben we thuis niet zoveel voorraaddozen staan dat we hierin alle producten kunnen bewaren. Als dat wel zo zou zijn, ontdek je dat nadat je alles hebt overgeheveld, je ineens een flinke stapel afval hebt aan verpakkingen.

Terug naar grootmoeders tijd

Vroeger was het juist heel normaal als je met een eigen bakje naar de winkel ging waar je bijvoorbeeld het meel in mee kreeg. Voor het milieu zou het goed zijn als we terugkeren naar grootmoeders tijd. Er zouden niet alleen minder verpakkingen geproduceerd hoeven te worden, maar we hadden ook stuk minder afval. Het is maar een voorbeeld, maar zo zijn er nog meer voorbeelden om milieubewuster te leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *